NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Energie

Gemiddelde energieverbruik

1 Minuten lezen
energieverbruik

Je staat er vast niet bij stil, maar voor veel dagelijkse taken verbruiken we best veel energie zonder dat we het in de gaten hebben. Als je energie gaat vergelijken voor je huis, zie je hoeveel geld je kan besparen. Iedereen draait een was, kijkt tv of laad een mobiel op. Als je alles opsomt, is het totaalplaatje aardig groot. Hoe doe je energie vergelijken eigenlijk? En wat is het gemiddelde energieverbruik van een huishouden in Nederland? In dit artikel lees je meer over wat dit betekent voor het energieverbruik in jouw woning.

Energieverbruik van een huishouden in Nederland

Het energieverbruik is afhankelijk van de omvang van een huishouden. Daarnaast heeft de aanwezigheid van de apparaten een invloed op het energieverbruik. Een gemiddelde huishouden verbruikt ongeveer 3.000 kWh energie en ongeveer 1.500 m3 gas per jaar. 

Waar hangt je energieverbruik van af? 

Het gemiddelde energieverbruik van een huishouden is niet voor elk huishouden hetzelfde in Nederland, want het scheelt qua omvang van een huishouden. Het energieverbruik maakt een behoorlijk verschil of je met een gezin bent van 5 personen of met een gezin bent van 3 personen. Vandaar dat het gemiddelde energieverbruik moeilijk te bepalen is. Waar je rekening mee moet houden is het soort huis waar je in woont, het bouwjaar van je huis, het aantal apparaten en het aantal bewoners. Wat voor soort huis je hebt, is niet van belang. Daarnaast kan het gasverbruik erg afhangen van het soort huis waar je in woont. In een appartement hoef je veel minder te stoken dan als je een vrijstaand huis als woning hebt.

Voorkom een hoge energierekening en verbruik minder energie

Tegenwoordig is iedereen steeds milieubewuster bezig. Om te beginnen kunnen we ons energieverbruik verlagen. Zo helpen we niet onszelf mee, maar ook het milieu en de opwarming van de aarde. Je kan op veel manieren besparen: isolatie, zonnepanelen en vervanging van de apparaten. Er zijn op dit moment ontzettend veel apparaten die zeer energiezuinig zijn.

Gerelateerde berichten
Energie

Ledverlichting op de werkvloer

2 Minuten lezen
Ledverlichting kan op verschillende manieren worden gebruikt op de werkvloer, afhankelijk van de aard van het werk en de omgeving. Op de…
AlgemeenBesparenBeveiligingEnergieHuisInterieurKlussenSanitairSlapenSlotenTuinVastgoedVerhuizen

Category

1 Minuten lezen
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *