NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Huis

De beste tips voor het inrichten van een kleine keuken

2 Minuten lezen

Het inrichten van een kleine keuken kan erg lastig zijn. Vooral in een tijd waarin we overspoeld worden met luxe keukenapparaten die we allemaal een eigen plekje willen geven. Je ziet daardoor soms door de bomen het bos niet meer met als gevolg dat je gestresst begint aan het maken van gerechten. In een keuken zou je juist tot rust moeten kunnen komen en moeten kunnen genieten van kruiden, gerechten en lekkere geuren. Een stijlvolle eetkamerstoel industrieel maakt het beeld compleet. Om die reden hebben wij een lijst gemaakt van 4 tips waardoor je een kleine keuken erg makkelijk en praktisch in kunt richten. 

Verstopte apparaten

Grote apparaten zoals een waterkoker of messenset staan in een keuken meestal op het aanrecht. Dit is logisch want je hebt zulke apparaten vaak nodig en het geeft de keuken een leuke uitstraling. Als je hier even bij stil staat zul je echter inzien dat dit erg veel onnodige ruimte in beslag neemt, zeker in een kleine keuken. Je kunt apparaten daarom beter in kastjes stoppen of op speciale planken zetten zodat je er wel snel bij kunt maar geen kostbare ruimte verspilt. 

Draaiplateau

In veel keukens vind je hoeken en kastjes waar je eigenlijk vrij weinig mee kunt. Deze hoeken worden maar een beetje weggestopt en in de keuken kastjes kun je niet helemaal tot achter in bij. Dit is zonde want zo maak je niet optimaal gebruik van de beschikbare ruimte en dit is vooral in een kleine keuken niet handig. Bevestig daarom een groter draaiplateau aan de binnenkant van een hoekkast waardoor je potten en pannen eenvoudig naar je toe kunt trekken. Zo maak je zelfs van de verste hoek nog optimaal gebruik en gaat er geen kostbare ruimte verloren. 

Veel planken

In een kleine keuken kan het nog wel eens voorkomen dat je niet voldoende plek hebt om grote kasten te bevestigen. Het ophangen van extra planken is dan een slimme oplossing waardoor je extra ruimte creëert voor potten, pannen en bestek. Omdat de open ruimte op de planken voor iedereen zichtbaar is moet je er wel voor zorgen dat deze planken niet te druk of te chaotisch overkomen omdat je anders de strakke uitstraling van je keuken verliest.

Als je midden in een verhuizing zit en er staan op de plankjes flink wat spullen die je ingepakt wilt hebben en vervoerd zijn daar verschillende opties voor. Zo kan je verhuisbedrijf Groningen inzetten die alles voor je in dozen inpakt en verhuist naar de nieuwe locatie. Of je haalt wat verhuisdozen en neemt zelf alle voorwerpen van de planken en pakt ze in.

Laat rekjes hangen

In een kleine keuken is de ruimte op het aanrecht vaak beperkt. Deze ruimte kun je echter terugwinnen door extra goed gebruik te maken van de achterwand van de keuken. Hang hier bijvoorbeeld haakjes op waaraan je pannen of andere items kunt hangen zodat je ruimte bespaart en er niks op het aanrecht rond blijft slingeren. 

Glazen potten

Deze tip is erg eenvoudig, praktisch en super decoratief. Zamel wat glazen potten in waarin je specerijen of andere etenswaren kunt stoppen. Zet deze potten vervolgens op een leuke manier in een open kast of op een plank zodat je er naar kunt kijken en er gemakkelijk bij kunt. Je bespaart zo ruimte in grotere kasten die je dan weer voor andere dingen kunt gebruiken. 

Door het toepassen van bovenstaande tips zul jij gegarandeerd meer ruimte kunnen besparen in je kleine keuken. Dit is ideaal want zo word je niet meer afgeleid door al die rondslingerende keuken apparaten en kun je je volledig focussen op je nieuwe gerecht.

Gerelateerde berichten
Huis

Woningontruiming na waterschade

2 Minuten lezen
Waterschade in een woning kan verwoestend zijn, niet alleen voor de structuur van het huis, maar ook voor de inhoud ervan. Bij…
Huis

Waarom plissé hordeuren dé oplossing zijn tegen ongewenste insecten

2 Minuten lezen
Ben jij het ook beu om tijdens de warmere maanden constant te moeten vechten tegen muggen, vliegen en andere ongewenste insecten in…
Huis

Huisontruiming na scheiding

5 Minuten lezen
Een echtscheiding is een emotioneel zware ervaring voor alle betrokkenen. Voor veel echtparen kan het proces van huisontruiming na de scheiding een…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

31 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *