NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Vastgoed

Dit kan een VvE beheerder voor u betekenen

1 Minuten lezen

Bij elk gebouw waar meerdere eigenaren bivakkeren, zoals bij een appartementencomplex, is er een verenging van Eigenaren. Dit noemt men ook wel het VvE. Vaak wordt er ook gekozen om gebruik te maken van een VvE beheerder. De VvE heeft vaak niet de tijd en expertise om diverse zaken zelf uit te voeren. In dit artikel leest u meer over de taken die een VvE beheerder uitvoert. Bent u op zoek naar een VvE beheerder? Dan bent u bij de Amsterdamse VvE beheerder aan het juiste adres. Met meer dan 20 jaar ervaring in de branche heeft de Amsterdamse VvE beheerder een expertise opgebouwd die ongeëvenaard is. Dankzij het leveren van maatwerk en de snelle communicatie die zij hanteren is dit een toonaangevend bedrijf geworden!

De organen van het VvE beheer

Voordat we gaan bespreken wat een VvE beheerder voor u kan betekenen is het belangrijk om te bespreken wat de onderdelen van de Verenging van eigenaren zijn. Deze organen zijn altijd terug te vinden in de splitsingsakte. Deze splitsingsakte wordt doorgaans opgesteld naar een modelreglement. Dit betekent dat de organen vaak hetzelfde zijn. Dit zijn: Het bestuur, de vergadering, de kascommissie en de voorzitter.  In oude splitsingsaktes is ook het orgaan “de administratie” opgenomen. Dit orgaan is in modernere splitsingsaktes vervangen voor “het bestuur”.

Dit doet de VvE beheerder 

De VvE beheerder kan het VvE ontlasten van bepaalde taken die zij dan niet uit hoeven te voeren. De VvE beheerder is ook niet opgenomen in de splitsingsakte. Dit betekend dat ook dat zij geen statutaire bevoegdheden hebben. Het VvE werkt dus puur op aanvraag van het bestuur. In de vergadering worden vervolgens de taken van de VvE beheerder vastgesteld. Deze taken kunnen zeer uiteenlopend zijn maar vaak zijn we dat het dezelfde taken betreft. Dit zijn onder andere het uitvoeren van de administratie en zorgen dat het servicegeld binnenkomt. Daarnaast verricht het VvE beheer ook het technische onderhoud. En eventueel kan een model gebouwd worden met maquette materialen. Dit technische onderhoud komt vaak neer op het uitvoeren van onderhoud van het gebouw.

Gerelateerde berichten
Vastgoed

Trends in de nieuwbouw

2 Minuten lezen
De verkoop van nieuwbouwwoningen gaat goed. Veel sectoren hebben vanwege corona een financiële klap gekregen. Toch zijn er in mei 2020 31%…
AlgemeenBesparenBeveiligingEnergieHuisInterieurKlussenSanitairSlapenSlotenTuinVastgoedVerhuizen

Category

1 Minuten lezen
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *