NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Vastgoed

Trends in de nieuwbouw

2 Minuten lezen
trend nieuwbouw

De verkoop van nieuwbouwwoningen gaat goed. Veel sectoren hebben vanwege corona een financiële klap gekregen. Toch zijn er in mei 2020 31% meer verkopen gedaan dan het jaar daarvoor. Vooral Zuid-Holland en Noord-Brabant zijn erg in trek. Dit zou je niet zeggen aangezien veel gezinnen in zwaar weer verkeren.

Echter heerst in Nederland al jaren een klimaat waarin er te weinig woningen beschikbaar zijn. Het woningtekort is inmiddels bekend in Nederland, juist daarom is het zo verrassend dat deze markt zich zo goed weet te redden in deze tijd.

Er zijn oplossingen bedacht om de bouw door te laten gaan tijdens de maatregelen. Toch zien we dat hierdoor wel het aantal nieuwbouwwijken enigszins minder is dan wat je zou verwachten in de trend.

Wat we steeds meer zien qua trends is dat er wordt gedacht aan het klimaat. Ingebouwde warmtepompen, subsidie voor zonnepanelen, duurzame bouwtechnieken en materialen, alsook hoogwaardige isolatie worden allemaal toegepast. Er is veel te kiezen als je geïnteresseerd in een klimaatvriendelijke woning. Verder kun je zelf ook wat kanten op zoals een groene energieleverancier of een eigen moestuin aanleggen.

Beveiliging in de nieuwe woningen

Vaak worden nieuwbouwprojecten voorzien van moderne fysieke beveiliging zoals sloten. Denk hierbij ook dat er bijvoorbeeld al een anti-inbraakstrip is ingebouwd. Toch doe je er goed aan om een slotenmaker langs te laten komen. Met zijn slotenservice weet je makkelijk de zwakke plekken in de beveiliging te spotten en kun je hierop handelen.

Dankzij de ervaring die een slotenmaker met zich meebrengt krijg je deskundig advies over hoe veilig je woning is.

Hoe behoud je een aangename temperatuur in een goed geïsoleerde woning?

Nieuwe huizen zijn altijd goed uitgerust met een isolerende buitenkant. Dit begint allemaal met het leggen van een goed fundament door een professioneel funderingsbedrijf. Goede isolatie is prettig aangezien het langer duurt voordat een ruimte afkoelt of opwarmt van buitenaf. Aan de andere kant is dit proces ook lastiger tegen te gaan op het moment dat het allemaal is afgekoeld of opgewarmd. Toch zijn er genoeg manieren waarop je de temperaturen wat aangenamer kan maken.

In de zomer bijvoorbeeld is het ‘s nachts relatief koel. Dit betekent dat dit moment zich ervoor leent om de ramen open te zetten. Dit zorgt voor een luchtstroming door het huis waardoor de warme lucht naar buiten kan. Wel is het belangrijk om alles weer te sluiten wanneer de zon opkomt aangezien je met een geïsoleerd huis makkelijk de warmte buiten kan houden. Veel mensen openen ramen tijdens de zomer, maar gedurende de dag is dit niet aan te raden aangezien hierdoor de warme lucht naar binnen kan komen.

Overigens werkt buitenwering beter dan bijvoorbeeld het sluiten van de gordijnen. Dit komt omdat de zonnestralen dan niet het glas bereiken waardoor er ook geen doorstraling plaatsvindt. Als je niet over deze buitenwering beschikt kun je een parasol buiten zetten of op een andere manier het raam aan de buitenkant afschermen van de zon.

Let op voor malafide websites om nieuwe woningen te zoeken

Met al deze nieuwbouwprojecten is het aantrekkelijk om via de diverse internetplatformen op zoek te gaan naar een nieuwe woning. Deze vraag heeft ook de bloei gegeven aan allerlei malafide websites. Deze berusten op een principe van abonnementskosten om de keuzes van de huizen in te zien, maar het zijn oude advertenties.

Als voorbeeld nemen deze websites vaak de bekende partijen als Funda. Ze spelen hiermee in op de woningnood die er in Nederland heerst. Mensen proberen verschillende websites uit om een zo groot mogelijk bereik te krijgen. Wat ze niet weten is dat de advertenties niet kloppen.

Gerelateerde berichten
Vastgoed

Dit kan een VvE beheerder voor u betekenen

1 Minuten lezen
Bij elk gebouw waar meerdere eigenaren bivakkeren, zoals bij een appartementencomplex, is er een verenging van Eigenaren. Dit noemt men ook wel…
AlgemeenBesparenBeveiligingEnergieHuisInterieurKlussenSanitairSlapenSlotenTuinVastgoedVerhuizen

Category

1 Minuten lezen
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *