NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Beveiliging

Dit moet je doen als er bij jou is ingebroken!

2 Minuten lezen
ingebroken deur

Het kan goed zijn dat de schrik er goed inzit na een inbraak in jouw woning. Je vraagt je af hoe dit heeft kunnen gebeuren? Wat is het snelste inbraakherstel? En bent wellicht opgelucht dat er niemand van je gezin gewond is geraakt.

Toch is het belangrijk om zo snel mogelijk actie te ondernemen, daarom heb ik deze blog geschreven met enkele maatregelen die je moet gaan nemen.

Bel de politie

Het eerste wat je moet doen als je erachter komt (of in verdachte situaties) dat er ingebroken is, is de politie bellen. Je moet aangifte doen en de politie hun werk laten doen. Hoe sneller je erbij bent, hoe groter de kans dat de politie de daders kan pakken. Ook kun je contact zoeken met de buren, misschien via de sms of een buurtapp. Inbrekers proberen het vaak in de hele straat, dus je kunt wellicht andere inbraken voorkomen of mensen waarschuwen. Ook zorgt een slotenmaker meteen voor nieuwe sloten zodat je weer veilig zit. Verder bieden ze ook diensten als inbraakherstel om bijvoorbeeld noodglas te zetten zodat ze niet het nog een keer proberen.

Verzamel bewijs voor de verzekering

Hopelijk is er niet veel gestolen en ook geen waardevolle spullen, maar de kans is logischerwijs aanwezig, dat dit wel het geval is, omdat inbrekers hiervoor komen. Je zult dus contact op moeten nemen met je verzekering. Deze wil natuurlijk bewijs hebben en dus zul je moeten proberen om zoveel mogelijk aankoop- en garantiebewijs te verzamelen.

Voorkom dat het nogmaals zal gebeuren

Als de inbrekers weg zijn gekomen met kostbare spullen, kun je er vanuit gaan dat ze het in de toekomst nogmaals gaan proberen. Slotenmaker in Bleiswijk kan je helpen om preventief te werk te gaan. Inbrekers houden dit soort informatie bij en wellicht komen ze nogmaals langs in de toekomst. Aan jou dus om goede preventiemaatregelen te nemen om dit te voorkomen of moeilijk te maken. Camera’s ophangen kan inbrekers afschrikken en ook kun je kiezen voor automatische lampen die aangaan wanneer mensen in de nacht bij jouw woning komen. Een alarmsysteem installeren of een waakhond nemen zijn andere voorbeelden die van pas kunnen komen. Mijn tip is om allereerst een afspraak te maken met een goede slotenmaker. De schade van de vorige inbraak kan zo hersteld worden en nieuwe en betere vergrendeling kan worden aangebracht. Met veiligheidssloten komen inbrekers niet zomaar meer binnen. Je kan op https://slotenmakersinleiden.nl/slotenmaker-katwijk/ meer informatie vinden over het beveiligen van je huis.

Leer van je fouten

Laat geen spullen meer in het zicht van mogelijke daders. Berg dus je kostbare spullen voortaan op en verstop je (auto)sleutels. Daarnaast kun je vele preventiemogelijkheden toe gaan passen, zoals hierboven genoemd (camera’s, waakhond, nachtlamp, alarm of nieuwe sloten). Dit zijn flinke investeringen, maar hiermee verklein je wel aanzienlijk de kans op herhaling (nog een inbraak). In mijn ogen is deze investering dus een must, want in je eigen woning moet je je zeker en veilig voelen. Hopelijk heb je wat gehad aan deze blog en zal dit je nooit meer overkomen.

Gerelateerde berichten
Beveiliging

Op deze manier zul je inbrekers altijd buiten de deur houden

2 Minuten lezen
Een oplettende inbreker heeft het meteen door wanneer er niemand thuis is. Wanneer dit geconstateerd is hebben ze gemiddeld maar 1 minuut…
AlgemeenBesparenBeveiligingEnergieHuisInterieurKlussenSanitairSlapenSlotenTuinVastgoedVerhuizen

Category

1 Minuten lezen
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *