NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Huis

Grondige onderhoudsbeurt aan de buitenkant van je huis

2 Minuten lezen

Heeft jouw huis wat achterstallig onderhoud? En ben je van plan de hele buitenkant van het huis een grote onderhoudsbeurt te geven? Het is belangrijk dat je weet wat je allemaal kunt doen qua onderhoud aan je huis. In dit artikel vertellen we je wat er allemaal mogelijk is bij het onderhouden van de buitenkant van je huis.

Schilderwerk

We beginnen met een belangrijke klus voor de uitstraling van je huis. Namelijk het verven van de buitenkant van je woning. Ook zorgt een goede verflaag ervoor dat er minder snel lekkages ontstaan, en is het een factor in het bepalen van de waarde van je huis. In principe moet een woning iedere 5 tot 8 jaar aan de buitenkant opnieuw geschilderd worden. Je kan alleen de kozijnen verven of het hele huis schilderen, als je huis ook geschilderd is. Voor dergelijke klussen kan je Schilder Houten inhuren.

Wanneer je er voor kiest om deze klus uit te besteden kan je geld besparen door de hele klus van al het schilderwerk buiten in een keer te laten doen. Maar je kan er ook voor kiezen om het zelf te doen. Dit is wel tijdrovend en op sommige plekken best lastig, denk bijvoorbeeld aan de dakkapel. Als je zelf gaat schilderen moet je op hout oppervlaktes eerst de oude laag verf eraf schuren. Daarna moet je alles ontvetten. Vervolgens breng je eerst een onderlaag aan op de stofvrije oppervlakte.Daarna kan je beginnen met verven.

Het dak onderhouden

Over het algemeen vergt het dak niet zo heel veel onderhoud. Wel is het belangrijk om na een storm of iets dergelijks te checken of alle dakpannen nog recht liggen. Ook kan je om de zoveel jaar het mos van je dak verwijderen om je dak mooi te houden. Wanneer er dakpannen los liggen of scheef liggen kan je dit laten repareren door een dakdekker. Daarvoor kan Verhuisliftdenhaag.nl goed gebruikt worden. Zijn er zware spullen of materiaal die het dak op moeten worden gebracht dan werkt een verhuislift daarvoor uitstekend.

Controleer de dakgoot

Het is verstandig om minimaal een keer per jaar je ladder op te klimmen en de dakgoot te controleren. Vaak komen er langzaam ophopingen van vuil in je dakgoot. Als dit het geval is moet je de dakgoot reinigen want anders komen er verstoppingen in de regenpijp, wat weer lekkages kan veroorzaken. Ook is een vervuilde dakgoot gevoelig voor schade van zure regen en verzuurde bladeren. 

Metselwerk en gevel

Je gevel heeft niet per se onderhoud nodig maar kan wel onderhouden worden voor de uitstraling en waarde van je huis. Zo kan je een vieze gevel reinigen. Dit kan je zelf doen met een goed borstel en een mix van grove reinigingsmiddelen. Maar al je de gevel echt goed schoon wil hebben kan je dit beter uitbesteden. Het kan zijn dat je last hebt van vocht op de buitengevel. Dit kan je tegengaan door de gevel te laten impregneren. Hierbij wordt er een extra laag over de gevel gemaakt die ervoor zorgt dat er geen water meer binnen komt. Voordat je dit laat doen moet de gevel ook gereinigd worden. 

Dit waren onze tips om jouw goed te kunnen onderhouden. Hopelijk weet je nu hoe jij je huis van de buitenkant goed kunt onderhouden.

Gerelateerde berichten
Huis

Woningontruiming na waterschade

2 Minuten lezen
Waterschade in een woning kan verwoestend zijn, niet alleen voor de structuur van het huis, maar ook voor de inhoud ervan. Bij…
Huis

Waarom plissé hordeuren dé oplossing zijn tegen ongewenste insecten

2 Minuten lezen
Ben jij het ook beu om tijdens de warmere maanden constant te moeten vechten tegen muggen, vliegen en andere ongewenste insecten in…
Huis

Huisontruiming na scheiding

5 Minuten lezen
Een echtscheiding is een emotioneel zware ervaring voor alle betrokkenen. Voor veel echtparen kan het proces van huisontruiming na de scheiding een…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *