NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Besparen

Kies voor de lange termijn, kies voor duurzaamheid

1 Minuten lezen

Duurzame woningen zijn de toekomst, want er zijn nu al meer dan 10.000 energieneutrale woningen in Nederland. Duurzaamheid is een thema wat alsmaar blijft terugkeren in de politiek en op de televisie. Het milieu moet verbeterd worden en ook de overheid wil daar aan meewerken. In deze blog lees je waarom duurzaam wonen de toekomst is.

Beter voor het milieu

Het allerbelangrijkste van duurzame woningen is natuurlijk dat ze bijdragen aan een beter milieu. Duurzame woningen zijn goed ge├»soleerd en houden de warmte beter binnen. Hierdoor heb je geen hoge verwarmingskosten meer nodig en kun je alsnog lekker comfortabel wonen. Van tocht heb je geen of nauwelijks last meer en dit is positief voor de gezondheid. In tocht kunnen namelijk veel bacteri├źn rondzweven, die je ziek kunnen maken. Het laten isoleren van de muren, de ramen, de vloer of het dak kan ervoor zorgen dat de energierekeningen flink omlaag gaan.

Hoge subsidies

Dat duurzaamheid een belangrijk onderwerp was voor de overheid wisten we al, maar kun je ook zien in de hoge subsidies. Een duurzame investering of verbouwing gaat vaak gepaard aan een flinke subsidie. Doelstelling hiervan is om deze investeringen aantrekkelijker te maken voor mensen. Voordeel van een duurzame verbouwing is dat jouw woningwaarde ervan stijgt. Zo kun je een hogere energielabel krijgen, wat weer invloed heeft op de woningwaarde.

Een warmtepomp of zonnepanelen

Waar eerst nog veel mensen hun twijfels hadden aan duurzame investeringen, zie je de laatste jaren steeds meer mensen bewust kiezen voor duurzaamheid. Bijna in elke straat zie je wel zonnepanelen en dit zal in de toekomst waarschijnlijk alleen nog maar toenemen. Ook een warmtepomp in huis zie je steeds vaker. Een warmtepomp is een duurzamer alternatief voor een cv-ketel op gas. Het grote voordeel van de warmtepomp is dat de CO2-uitstoot verminderd wordt. Een zeer goede zaak voor het milieu dus.

De toekomst

In januari waren er al meer dan 12.000 energieneutrale woningen in Nederland. Dit zijn woningen die evenveel energie opwekken (bijvoorbeeld door zonnepanelen), als dat ze verbruiken. Deze woningen zijn enorm goed nieuws voor het milieu en daarom zou het kunnen dat we meer van deze woningen gaan zien in de toekomst. De overheid steunt deze ontwikkeling met subsidies en investeringen als een warmtepomp of zonnepanelen zijn goed voor milieu, daarom zal duurzaamheid de toekomst worden.

Gerelateerde berichten
Besparen

Ruimtebesparing met schuifdeurkasten in thuiswerkplekken

2 Minuten lezen
In de afgelopen jaren hebben we een opmerkelijke verandering gezien in de manier waarop we werken. Thuiswerk is uitgegroeid tot een essentieel…
Besparen

Hoe kan je jouw huis snel verduurzamen?

2 Minuten lezen
Duurzaamheid is al jaren een groot topic in de maatschappij. Steeds meer mensen willen in hun eigen woning een steentje bij gaan…
Besparen

Hoe kan je met GEP Regenwater geld besparen in huis

1 Minuten lezen
GEP Regenwater is een van de vele manieren om geld te besparen aan uw woning. Ik denk dat iedereen wel geld wil…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *