NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Besparen

Hoe kan je jouw huis snel verduurzamen?

2 Minuten lezen

Duurzaamheid is al jaren een groot topic in de maatschappij. Steeds meer mensen willen in hun eigen woning een steentje bij gaan dragen aan een betere wereld. Maar hoe kan je dat snel en ingrijpend doen? In dit artikel lees je met welke ingrepen jij je huis zo snel en goed mogelijk kan verduurzamen. VvE beheerder Haarlem kan je helpen met het verduurzamen van meerdere panden.

Zonnepanelen

De meeste bekende vorm van duurzaamheid in een woning is natuurlijk het opwekken van zonne energie. Door zonnepanelen op je dak te nemen ga je direct zelf veel stroom opwekken en hoef je geen grijze stroom meer af te nemen van een energieleverancier. Zorg ervoor dat je zonnepanelen op het zuiden gericht zijn in een hoek van 35 graden voor de optimale rendabiliteit te behalen. In ieder geval ben je met zonnepanelen snel en direct goed bezig. In Nederland zal je met zonnepanelen in de winter wel nog gebruik moeten maken van normale stroom.

Warmtepomp

Een andere manier om zuinig om te gaan met energie en energie te besparen is door het installeren van een warmtepomp. Een warmtepomp haalt warmte uit natuurlijke bronnen zoals de buitenlucht, de grondtemperatuur of waterbronnen. Met deze warmte kan je je huis en water opwarmen op een groene manier. Op dit moment heb je wel ook nog een normale CV ketel naast de warmtepomp nodig.

Dakisolatie

Het laten isoleren van het dak is een ingreep met veel resultaat en waarbij je je investering relatief snel kan terugverdienen. En wanneer jij of een van je familieleden zich vaak op zolder begeeft zal die ook een groot verschil merken in de comfortabiliteit. Het dak wordt geïsoleerd door het aanbrengen van isolatiemateriaal zoals steenwol of glaswol tegen de binnenkant van het dak. Vervolgens wordt het isolatiemateriaal meestal netjes afgewerkt met gipsplaten. Omdat warmte opstijgt hoef je op zolder eigenlijk bijna helemaal niet meer te stoken nadat je het dak hebt geisoleerd.

Spouwmuurisolatie

Wanneer je nog geen spouwmuurisolatie hebt is dit de eerste ingreep die je moet doen. Door spouwmuurisolatie hou je in het hele huis warmte binnen. Bij spouwmuurisolatie wordt er van buitenaf isolatiemateriaal gespoten in de ruimte tussen je buitenmuur en je binnenmuur. Het is daardoor ook een makkelijke ingreep, je hebt er helemaal geen rommel van.  Door deze ingreep kan je gemiddeld zo een 460 euro per jaar besparen. 

Vervang je glas

Tegenwoordig heb je nog duurzamere glassoorten als dubbel glas. Zo heb je HR++ glas en HR+++ glas. HR++ glas is als normaal dubbel glas maar dan met extra ruimte tussen de twee ruiten en in deze ruimte wordt edelgas gespoten, En de een van de ruiten heeft een extra isolerende coating eroverheen. HR+++ glas is hetzelfde als HR++ glas maar dan met 3 lagen glas en dus 2 lagen edelglas, waardoor het nog beter isoleert, en nog duurzamer is.

Dit zijn vijf ingrepen die je kunt doen waarmee jij je huis snel en direct kan verduurzamen.

Gerelateerde berichten
Besparen

Ruimtebesparing met schuifdeurkasten in thuiswerkplekken

2 Minuten lezen
In de afgelopen jaren hebben we een opmerkelijke verandering gezien in de manier waarop we werken. Thuiswerk is uitgegroeid tot een essentieel…
Besparen

Kies voor de lange termijn, kies voor duurzaamheid

1 Minuten lezen
Duurzame woningen zijn de toekomst, want er zijn nu al meer dan 10.000 energieneutrale woningen in Nederland. Duurzaamheid is een thema wat…
Besparen

Hoe kan je met GEP Regenwater geld besparen in huis

1 Minuten lezen
GEP Regenwater is een van de vele manieren om geld te besparen aan uw woning. Ik denk dat iedereen wel geld wil…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *