NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Klussen

Hoe kan ik thuis zelf behangen?

2 Minuten lezen
behangspullen

Behangen kan best leuk en eenvoudig zijn. Maar dan moet je wel eerst weten hoe je het moet doen. Wij gaan je in dit artikel stap voor stap uitleggen hoe je het behangen aan kan pakken. Zodat jij binnen no-time zelf je huis netjes kunt behangen. Bekijk in de online verfwinkel welke verfsoorten jij kunt gebruiken.

De wand voorbereiden

laten we beginnen bij het begin, zorg dat je kamer zo leeg mogelijk is. En dat alle spullen die er staan en de vloer afgedekt zijn. Check vervolgens of je wel zeker weten genoeg behang hebt voor de oppervlakte die je gaat behangen. 

Wanneer je dit gedaan hebt, kan je alle mogelijk schroeven en haken die nog in de muur zitten verwijderen. Daarna kan je beschadigingen aan je muur, en gaatjes wegwerken met een vulmiddel. Nu kan je beginnen met het klaarmaken van het behang.

Hangt er nog oud behang?

Als er nog oud behang op de wand hang kan je drie dingen doen. Ten eerste kan je het er op laten zitten als het behang nog helemaal netjes aan de muur hangt. Dan kan je er gewoon overheen behangen. Als het oude behang reliĆ«f heeft, of niet goed vast zit, kan je een van de andere 2 opties kiezen. Je kan het behang proberen los te weken door het met een spons in te smeren met een mix van water en wasmiddel. Om het vervolgens met je handen van de muur te verwijderen. Als dit niet werkt kan je een stoomapparaat huren om het behang eraf te halen. 

Het behang gereed maken

Om te beginnen snij je het behang af in banen op de lengte van de wand, en houdt een extra 10 centimeter speling over. Daarna kan je de behangbanen in gaan smeren met lijm. Leg een behangbaan ondersteboven op de tafel, met een extra baan eronder zodat de tafel niet vies wordt. Smeer de behangbaan voor de helft in met lijm, en vouw die helft vervolgens naar het midden dubbel. Doe hetzelfde met de andere kant. Vouw het behang daarna met beleid op, en laat de lijm 10 minuutjes intrekken. Teken nu een kaarsrechte lijn op de muur met potlood en schietlood of een waterpas. Daarna smeer je ook de muur in met lijm.

Start met behangen

ga nu als het nodig is op een trapje staan en laat het behang voorzichtig vallen langs de wand. Druk het behang vervolgens voorzichtig precies recht langs de getekende lijn, tegen de muur aan. zorg dat je boven en onder ongeveer 5 cm overhoudt. Zorg daarna dat het behang goed vast zit door het strak te vegen met een behangborstel en eventueel een behangspatel. Snij vervolgens de 5cm randen onder en boven af met een behangliniaal en stanleymes. Daarna kan je de volgende banen recht naast deze baan aanbrengen.

Het behang afwerken

Obstakels op de muur als een stopcontact kan je het beste vooraf opmeten en uitsnijden. Als er luchtbellen onder het behang zitten kan je deze insnijden met een mesje, kleine bubbels kan je doorprikken met een naald. Ook kan je de naden beter vast rollen met een klein beetje lijm en een nadenroller. Extra lijm op het behang kan je weghalen met een spons.

Gerelateerde berichten
Klussen

Hoe uw huisontruiming te versnellen

5 Minuten lezen
Huisontruiming kan een ontmoedigende taak zijn, vooral als u in korte tijd een grote hoeveelheid rommel te verwerken krijgt. Of u nu…
AlgemeenBesparenBeveiligingEnergieHuisInterieurKlussenSanitairSlapenSlotenTuinVastgoedVerhuizen

Category

1 Minuten lezen
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *