NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Slapen

Hier moet u rekening mee houden bij het kopen van een boxspring

2 Minuten lezen
boxspring kopen

Een boxspring voor uw woning kopen doet u niet vaak in uw leven. De bedden kunnen namelijk tientallen jaren mee gaan. De levensduur is immers een groot voordeel van deze luxe bedden. Maar omdat u dit niet vaak doet en het wel een belangrijke aankoop is, moet u goed weten waar u op moet letten wanneer u een bed koopt. Daarom hebben wij een aantal punten opgesteld die u helpen bij het kopen van de juiste boxspring die past bij uw huis. Voor het interieur kan je vele kanten op. Ook het meubilair is een belangrijke factor voor de sfeer. Een hanglamp industrieel zal bijvoorbeeld anders uitwerken dan een thematische vloerlamp.

Het uiterlijk van de boxspring

Naast dat de boxspring zorgt voor een goede nachtrust in huis, wilt u natuurlijk ook dat het bed een mooie uitstraling heeft en goed past binnen het interieur van uw slaapkamer. Doordat boxsprings leverbaar zijn in verschillende materialen en kleuren, kunt u gemakkelijk zelf de juiste samenstelling vinden die past bij uw slaapkamer interieur. 

Heeft u niet veel ruimte in de slaapkamer van uw woning, maar uw wilt wel graag slapen op een boxspring? Dan kunt u er ook voor kiezen om het bed te kopen onder het hoofdbord en voetenbord. Deze onderdelen nemen namelijk veel ruimte in beslag. Door de borden weg te laten, past een boxspring ook gemakkelijker in de kleinere slaapkamer. 

De juiste ondersteuning

U kiest een bed natuurlijk uit op het comfort dat het geeft tijdens het slapen. Een boxspring geeft dankzij de verschillende lagen een goede ondersteuning aan uw lichaam tijdens uw nachtrust. Dit wordt gedaan door allereerst het frame en de vering van de boxspring zelf. Via online webshops koop je ook alles wat je nodig hebt in de rest van het huis. Dit kan de badkamer zijn, maar ook de woonkamer of de tuin. Een douchescherm bijvoorbeeld of een nieuw hekwerk.

Een boxspring kan twee verschillende soorten veren bevatten, namelijk bonellveren en pocketveren. Bonellveren zijn spiraalveren die aan elkaar verbonden zijn. Deze veren zijn in meerdere lagen door het frame verwerkt. Hierdoor geeft het een goede ondersteuning aan het lichaam en is het gewicht gelijk verdeeld. Bij een boxspring met pocketveren, zijn de veren allemaal los van elkaar. Hierdoor wordt het gewicht van het lichaam meer verdeeld over de veren, waardoor het meer de houding van het lichaam aanneemt. Dit zorgt uiteindelijk voor een stabielere ondersteuning tijdens het slapen.

Extra comfort geven aan de boxspring

Boxsprings kunnen op verschillende manieren voorzien worden van extra comfort. Hierbij kunt u denken aan een topper. Een topper is een extra matras, wat bovenop het normale matras komt te liggen. Dit zorgt ervoor dat u nu zelf nog beter kan bepalen hoe hard of zacht uw bed is. Deze hebben veel verschillende stijlen zodat er altijd een is die past bij het interieur van uw huis.

Daarnaast kunt u een deze bedden ook voorzien van een elektrische verstelbare bodem. Door een elektrische bodem, kunt u het bed in hoogte verstellen. Hierdoor kunt u gemakkelijker rechtop zitten. Dit maakt tv kijken en ontbijten op bed nog comfortabeler. 

U merkt dat er bij het kopen van een boxspring veel keuzes gemaakt moeten worden wat betreft wonen. Dit hangt voornamelijk af van het uiterlijk van uw nieuwe bed en het extra comfort in uw woning dat u eraan wilt geven.

Gerelateerde berichten
Slapen

Bedden van duurzaam hout

2 Minuten lezen
De met hout geconstrueerde bedden hebben een stijlvolle uitstraling en zijn bovendien zeer duurzaam samengesteld. Dit is mogelijk door het gebruik van…
Slapen

Fijn slapen in een 1 persoons bed

6 Minuten lezen
Slapen in een eenpersoonsbed kan een geweldige ervaring zijn. Het geeft je de luxe van een eigen ruimte om te ontspannen en…
Slapen

Je leven wordt beter als je goed slaapt

2 Minuten lezen
Ik ben zo goed in slapen, ik kan het met mijn ogen dicht! Een groot gedeelte van ons leven slapen we en…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *