NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Huis

Ultimaker 3D printers direct inzetten

2 Minuten lezen
Ultimaker printen

Wie voor het eerst gaat werken met de Ultimaker 3D printers, kan deze direct inzetten. De werkzaamheden die je ermee kan doen, zijn veel breder dan bijvoorbeeld de industriële toepassingen zoals die in de beginfase heel gebruikelijk waren. Tegenwoordig zijn ook allerlei andere toepassingen van het printen in 3D heel gebruikelijk. Ook wanneer je daar helemaal geen technische kennis over hebt. Omdat er veel verschillende modellen zijn, is voor elk doel wel een goede optie te vinden. Het is dan wel belangrijk om precies te weten hoe dit allemaal zit. Let op de volgende zaken.

Gebruiksvoorwerpen in 3D printen

Een toepassing van de Ultimaker 3D printers die tegenwoordig veel voorkomt, is het maken van gebruiksvoorwerpen. De producten die direct bruikbaar zijn voor praktische toepassingen zijn zeer interessant. Denk dan bijvoorbeeld aan het maken van een houder om bepaalde taken gemakkelijker te maken. Of denk aan specifieke gereedschappen die je nodig hebt om werkzaamheden te doen. Doordat je al deze mogelijkheden hebt, kan je veel meer voor elkaar krijgen. Op die wijze heeft het 3D printen een belangrijke plek in de wereld ingenomen. Er is echter nog heel veel meer mogelijk dan alleen het maken van gerichte prints.

Een productielijn ermee opzetten

De 3D printer wordt ook meer en meer ingezet om snel achter elkaar te produceren. Moderne varianten kunnen bijvoorbeeld simultaan printen op het beschikbare werkoppervlak. Op die manier is dus te zorgen dat het tempo hoog ligt en productie maken geen enkel probleem is. Omdat de printsnelheid van de moderne modellen toch al ongekend hoog is, is het zo dat er op een gemakkelijke wijze snel veel verzorgd kan worden. Voor ondernemers is de printer daardoor eigenlijk al niet meer weg te denken. Dit is wat Ultimaker dan ook te bieden heeft aan deze specifieke doelgroep.

Het proces verder vergemakkelijken

De 3D printers van Ultimaker zijn vooral als tools te zien. Ze zijn er dus vooral om een ondersteunende rol te spelen in het proces dat op kantoor of op de ontwerpafdeling voltrekt. Wie net wat meer uit de mogelijkheden wil halen, kan daar soms de printer goed bij gebruiken. Het maken van mallen is bijvoorbeeld simpeler dan ooit. Zoals pas- en hulpstukken maken ook geen enkel probleem meer te zijn. De printers van deze fabrikant zijn ideaal voor het ontwikkelen van dit soort specifieke zaken. Er zijn steeds meer mogelijkheden met de nieuwe printers. Dat maakt het interessant.

Ultimaker kopen? Dan bezoek onze website!

Producten die zeer veel kracht moeten dragen

Een 3D printer kan zeer handig zijn in het fabriceren van alledaagse voorwerpen. Zijn er echter middelen nodig die extreme krachten kunnen dragen of aankunnen dan kan men het beste een metalen variant aanschaffen. Of het nu roosters zijn waarop gelopen kan worden of een luikring om een zwaar luik te kunnen openen kan men hiervoor op maat gemaakte artikelen nemen die door een professional zijn gemaakt.

Gerelateerde berichten
Huis

Woningontruiming na waterschade

2 Minuten lezen
Waterschade in een woning kan verwoestend zijn, niet alleen voor de structuur van het huis, maar ook voor de inhoud ervan. Bij…
Huis

Waarom plissé hordeuren dé oplossing zijn tegen ongewenste insecten

2 Minuten lezen
Ben jij het ook beu om tijdens de warmere maanden constant te moeten vechten tegen muggen, vliegen en andere ongewenste insecten in…
Huis

Huisontruiming na scheiding

5 Minuten lezen
Een echtscheiding is een emotioneel zware ervaring voor alle betrokkenen. Voor veel echtparen kan het proces van huisontruiming na de scheiding een…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *